Skrevet 01.07.2012 kl.23:15. Ligger i kategorien Mine prosjekter

2


Da var det søndagskveld, og malingsklærne er tatt av. Helgen har gått ALT for fort! Skulle gjerne hatt fri i et år, og bare jobbet med huset, men da må jeg først vinne i lotto ;) 

I går fikk jeg ikke begynt før ut på kvelden. Brukte noen timer på å kjøre rundt å finne maling til mitt nye prosjekt. Nemlig pallesofa til terrassen. Den skulle ha 4 ulike malinger, og det var selvfølgelig ikke så enkelt at 1 butikk hadde alle 4. Så det ble litt rundt om. Tipset fikk jeg fra en annen blogg, hvor hun hadde brukt 4 typer maling for å lage sin egen farge på et vitrineskap. Sendte et par forespørsler om nøyaktig hva alle malingsfargene hun hadde brukt het og hvilket merke, men fikk aldri noe svar, så da måtte jeg bare gjette litt :) Mangler 1 palle for å være klar for montering. Mens det er 3 paller som mangler maling totalt, da 2 av de vi har står ute nå for andre formål. Deretter tenkte jeg å kjøpe madrasser til den, og finne et passende lyst trekk. Jeg har også lyst på tapet på veggen der inne, noe ala denne her:
 

Og så har jeg selvsagt vært på Ebay å funnet noen skatter av putetrekk :P 

Her er ihvertfall noen bilder av hvordan jeg har malt pallene og en bilde ramme som var brun og som har hengt på soverommet.

(Jeg har kun malt det som vil bli synlig av sofaen, spare maling og tid) hehe

strøk 1:

strøk 2:

strøk 3:

strøk 4:

Ferdig:

Skal bytte ut bildet med et av meg og Remi i svart hvitt tenkte jeg :)Bakerste plank på pallene skal sages av for å gjøre pallen litt smalere, derfor er det ikke malt mer enn første fargen der :) Og nederste pallen på bildet hører til i den andre "haugen", derfor er den ikke malt noe oppå eller under, fordi dette skal inntil de som ligger over, og ender rett i veggen :) så blir kun fronten som er synlig.

 

Vi var også oppe i gjestehuset i går og fant kommoder, skohyller og en skjenk, og jeg har fått malt noe av det i løpet av gårkveld og i dag :) Nye knotter og håndtak er ankommet Oslo på torsdag, så de dukker vel opp ganske så snart ;) 

Før:


1 strøk:

2 strøk:

Før:


1 strøk:
Jeg fikk forresten mail om at lampebutikken hadde kontaktet de som hadde laget lampen, og de skulle ettersende de 3 trådene som manglet, mest sannsynlig i uken som kommer :)

Remi har i helgen jobbet med verkstedet sitt i kjelleren, med å lage arbeidsbenk langs to hele vegger og rydde ut alt av verktøy og verkstedsting som har lagt i treningsrommet. Han ble ikke helt ferdig, da han gikk tom for materialer. Så har han laget hyller i det "tekniske rommet" (der vi har alle vannrør og varmtvannstank) og fått flyttet alt av hageredskaper inn dit. Dette frigjorde det rommet som lå rett frem når man kommer inn kjellerdøren, og her har han slått ned panelveggene både mot kjellerdør, og inn i treningsrommet. Muren har deretter fått seg et strøk maling, før den skal fikses hvor det er hull etter panelet. Han skal deretter sette panelveggene opp igjen lenger ut mot kjellerdør, for å gjøre rommet bredere. Og så skal veggene bygges ut i treningsrommet litt, slik at vi en dag får plass til et solarium i det rommet :)

Før:


Etter:

Før:

Etter:

Før:

Etter:

malt mur: 

Helt tilslutt: Neo har fått seg ny kompis :) hehe. De satt nå bare der med hverandre. 

God natt, og ha en strålende uke :D

 

 

2 kommentarer

Hei :) Så flink du er! Jeg lurte på hvordan maling du har brukt på pallene og hva slags beis du har brukt på gulvet i inneterrassen? :) skal male ett pallebord selv og den fargen jeg kjøpte synes jeg er for svart, den skulle vært mer grå...

Skrevet 02.07.2012 kl.21:15

Tine

Dere er kjempe flinke, utrolig gøy å følge med på prosjektene deres. Kan du fortelle hvilken maling du har brukt, og i hvilken rekke følge. Har utolig lyst å lage palle sofa til terrasen selv. Må bare få overtalt samboeren først;) Og da pleier det å hjelpe at jeg ihvertfall høres ut som jeg har peiling, og planen klar:p hehe

Skrevet 02.07.2012 kl.22:20Gutt på 29 år, som sensommeren 2011 kapret det som skal bli drømmehuset med drømmetomten. Huset ligger på idylliske Bjorøy rett utenfor Bergen. Følg meg på veien når jeg bygger opp igjen hovedhus fra 1919 til dagens standard, samt gjestehus og nøst fra 1850. For kontakt utenom kommentarfeltet, benytt norwaz@outlook.com. Bli gjerne medlem av facebook gruppen min hvor det oppdateres om ting som skjer, og nye innlegg:)Søk i bloggen


lesere her akkurat nå
hits