Skrevet 30.03.2012 kl.23:31. Ligger i kategorien Blogg

0


I dag har jeg stått på loftet og malt i 5 timer. Deretter tok jeg tredje strøk på stue dør og spisestue dør og strøk nr 2 på kjøkkendøren. Ser pinadø ut til at dørene trenger totalt 4 strøk. Men de blir bra da, for å være 95 år gamle dører ;) Tenkte jeg skulle forsøke å vise forskjell på de som er malt, og skyvedøren som ikke er påbegynt enda. Men for det trenger jeg dagslys, så får ta bilde i morgen :) Remi har også hatt sin del av tid på loftet i dag. Kan se ut som om treverket på loftet har vært vasket med grønnsåpe en gang i sin tid, da den helt hvite malingen blir mer eggehvit, selv etter 3 strøk. Men men. Blir nå lyst og fint likevel :)  Nå har Remi vært å kjøpt gulvmalingen til loftet også. Helt lyst grått :) Står da i stil til laminalgulvet vi skal ha i 1 og 2 etasje.

I dag har vi også kjøpt kjøkkenet! Får det levert første uken i mai. De kunne ikke holde det lenger på HTH. Blir nok en god stund lenger tid enn det, før vi kan få et komplett kjøkken her i huset, ettersom ene kjøkkenveggen må rives, men forhåpentligvis får vi opp skapene med integrert ovn og mikro, kjøleskap og frys, på den motsatte veggen før den tid. Da kan vi fakarten begynne å steike ting. Det blir oppgradering fra kun mikromat ;)

Har også fått mitt aller første blad i posten i dag, Bo Bygg og Bolig. Gleder meg til jeg får tid til å lese :D

Dårlig med bilder i dag folkens, har tilbrakt kvelden med å innstallere et lønnsprogram på pc'en i forbindelse med skolen. Tok 2 timer før jeg ble ferdig med det. Nå blir det film tid før sengen. Flere bilder av fremgangen kommer i morgen ;)

 

Skrevet 30.03.2012 kl.01:44. Ligger i kategorien Blogg

3


Remi har vært super flink i dag mens jeg har vært på jobb. 

Kino rommet på loftet er helt ferdig. Ellers har store deler av loftet nå fått 2 strøk (mangler 1 strøk ettersom alt må ha 3 strøk) Og så gjenstår noe av bjelkene, før alt er hvitt.

Gud for en flink samboer! 

I morgen skal vi handle gulvmaling til loftet, lyst grått. Noe av gulvloftet må repareres før det kan males, ettersom gulvbord måtte fjernes for å legge ned rør og ledninger som fører til hver sin side av huset, sånn at vi får strøm i 1 og 2 etasje. Sikringsskapet er jo oppe på loftet :)

Stue og spisestue har i dag fått siste strøk sparkel og pussing. Det skal også fuges i overganger mellom vegg og tak og alle hjørner. Remi sin nordsjø flight er midlertidig utsatt til mandag. Han er enda ikke oppsatt på helikopter, men er utreise fra Stavanger, så hvis helikopteret drar tidlig om morningen, må han isåfall dra fra Bergen på søndag. Uansett, ekstra dager med samboer i heimen :)

Helgen blir stress for min del. Har en skoleoppgave jeg burde fått gjort i løpet av helgen. Har mer lyst å pusse og male dører og lignende, men er jo viktig at jeg nå får gode karakterer på de 4 siste innleveringene også, slik at jeg har et godt utgangspunkt når jeg nå skal finne meg en ny jobb fra sommeren av. Så jeg MÅ være flink å jobbe litt skole, og ikke bare hus. Satser på at jeg får gjort begge deler :P

 

 

Skrevet 29.03.2012 kl.00:20. Ligger i kategorien Blogg

13


I dag har elektrikeren vært her, så nå har vi stikk kontakter og brytere koblet til i stortsett hele første og 2 etasje. Mangler sensorer til trappene fordi strømmen til de skal gå via badet, pluss stikk kontakten i gangen oppe, ved trappen, fordi der var glemt å trekke ledninger :P Nå slipper vi alle skjøteledningene. Johoo! 

Sparkelmannen har også vært her, og i morgen skal 3 og siste strøk påbegynnes. Blir spennende å se om det blir helt jevnt og fint alle steder. Håper det. At de ikke haster seg gjennom arbeidet, fordi de nå har gitt seg selv og oss til søndag. 

Jeg måtte på jobb i dag, pga syk kollega, så ikke fått gjort så mye selv. Remi har fortsatt maleprosessen på loftet. Har blant annet malt panelet i trappeoppgangen. Gjorde syk forskjell. Mye lysere med engang. Nå er også alle dørene på loftet fikset, slik at de enkelt kan åpnes opp og lukkes igjen. Tidligere har vi måtte presset opp døren for så å dytte den opp. 


Før jeg la meg i går, så jeg at malingen hadde sprukket på den siden av dørene som er malt rødbrune. Mest sannsynlig fordi malingen der har vært oljebasert. Så da måtte Remi kjøpe heft grunning i dag.
Fikk tatt strøk nr 2 på spisestue dør og stue dør, vanlig dørmaling på innsidene som har vært hvite opprinnelig, og heft maling på de sidene som var rødbrune. Ble mye bedre med engang strøk nr 2 kom på, men trenger dessverre hvertfall 3 strøk totalt de dørene. Fikk også pusset kjøkkendøren og gitt den første strøket med maling. Hvite dører!! I like it!


Tenkte å fortsette på dørene i morgen, før jeg skal på jobb fra 16 til 23.30.

 

 

Skrevet 27.03.2012 kl.23:46. Ligger i kategorien Blogg

2


Lite sliten nå må jeg si. 

I dag har vi gipset ferdig inneterrassen :)Hurra for det! Har masse planer for det rommet, selv om det er lite :)


Så gipset vi ferdig spisestuetaket, ettersom Remi har vært på utbyggstaket som ligger over og tettet midlertidig, pga lekkasje. Nå satser vi på at det holder frem til vi begynner på kledningen :)Fine vinduskarmer må jeg si


Utbyggstaket som Remi har vært på i dag. Måtte ha på seg fallsikring og jeg måtte snurre meg selv inn i tauet for å klare å holde igjen, hvis han hadde falt. Heldigvis holdt taket.

Så har jeg vært mye ute i dag, ettersom det var sol og "varmt" ute :) Varmere enn det har vært ihvertfall :) Fikk tatt masse fine bilder av pus.Zion har klikkebyge på ballen.
Så dukket plutselig sparklemannen opp, i 14 tiden. Fremdeles ikke hørt noe fra "sjefen/tolken", men antar at hun har fått mail og meldinger, og sendt sparklemannen til oss ASAP. Nå sa han at hele huset skal være ferdig på søndag. Vi får se da.

I dag har jeg også begynt på dørene. Jesus, for en jobb. Først måtte jeg skru av håndtak og lås, deretter måtte dørene pusses, og så har jeg malt. Tok døren i stuen, og døren i spisestuen. Tror det tok over 4 timer. Og nå gjenstår strøk nr 2 og muligens 3, på de 2, samt alt sammen på de 13-14 andre dørene.... Blæh! Håper for gudskyld det blir noenlunde bra. Noen av dørene har hakk som ikke kan pusses vekk. De er jo gamle, så ikke så veldig rart. Får håpe det ser bra ut tilslutt :)

Mye skader nede på stuedør
Ikke fint. Nå er låsene jekket ut av de to dørene jeg tok i dag, og det samme skjer med resten. Disse og håndtak til skyvedør mellom stue og spisestue skal pusses/sandblåses til stålet igjen vises.


Pusset stuedør


Pusset spisestue dør


Remi måtte kappe bunnen på skyvedører mellom stue og spisestue, sånn at det blir plass til lydisolerende plater og gulv.
Spisestue døren har fått første strøket.


Begge dører har fått 1 strøk. Ser ikke særlig fint ut akkurat nå, men regner med at alt blir hvitt og jevnt tilslutt ;)

I morgen kommer elektrikeren! 

 

Skrevet 27.03.2012 kl.11:38. Ligger i kategorien Blogg

6


Ingen sparklefolk i dag heller. Har nettopp ringt de med skjult nummer, men ingen kontakt. Ringte 10 ring, så la de på. Remi ringte også fra sin telefon der nummeret vises, og da la de på etter 2-3 ring. Jaja. Da blir det mail, og sms, om at hvis de ikke er her i morgen, kl 08, kan de anse seg selv som sparket fra jobben. Da blir det ut med nytt anbud, med forhåpentligvis seriøse folk som kan fullføre jobben. No money for them!

HTH ringte i dag formiddag også, og har tydeligvis kampanje på det kjøkkenet vi har tenkt å kjøpe, ut denne uken. Isåfall blir det 11 000 kroner spart, og kjøkkenet koster da 53 000 kroner. Det er ingen dårlig deal. Vi har de pengene hvis sparklefolkene aldri kommer tilbake, for å si det sånn.

 

Skrevet 26.03.2012 kl.22:34. Ligger i kategorien Blogg

1


I dag har vi vært på shopping i Åsane. Først fikk vi hentet de to nye varmepumpene våre, som skal gjøre det godt og varmt i 1 og 2 etasje :D Gleder meg enormt til vi får montert de, og kan skru de på for første gang. Jeg skal nyte det å kunne gå innendørs uten jakke. Neste steg der, blir å kunne gå innendørs uten jakke ELLER sko! Men det skjer ikke før gulvet er på plass, og det blir en stund til.2 stk 7,7 KW varmepumper.

Så var vi innom Stian og hentet masse maling. 240 liter med hvit veggmaling, 15 liter med hvit dørmaling, og 20 liter med hvit gulvmaling til våre 60 trappetrinn og rekkverk. Samt maleruller ;) Selvfølgelig åpnet lokket seg på det ene spannet på vei hjem, til tross for at jeg kjørte som en skilpadde! Har nå en stor hvit flekk på bagasjeromsgulvet i bilen min. Lite fornøyd da jeg oppdaget det. Var nesten rett før jeg kastet et spann med maling bortover veien. Går det an å være så uheldig med ting hele tiden? Jaja, roet meg etter en liten stund. Kanskje det går an å kjøpe nytt hos en Ford forhandler. 


Da vi kom hjem i ettermiddag, satt vi i gang med å fortsette med gipsingen i inneterrassen vår. Har brainstormet litt om hvordan det skal se ut der. Gleder meg :) Han måtte avgårdekåre hjem til kjære mor med skittentøy, så vi skal gjøre oss helt ferdig der med gipsingen når han kommer hjem igjen etterpå. Skal ta å legge ut bilder av det før jeg legger meg :)

Når det gjelder sparklefolkene så kom de heller ikke i dag. Har igjen forsøkt å ringe "sjefen" deres, uten kontakt. Har sendt melding i dag formiddag, ingen svar. Da skrev jeg i tillegg at vi vurderer å få inn noen andre til å gjøre alt ferdig, og om hun ikke vennligst kan ta kontakt. Men neida. Skjønner ikke hva som er problemet hennes, begynner å bli mektig irritert og lei. I følge de, skulle jobben ta 10 dager. De skulle med andre ord vært ferdig etterhvert. De har vært her 6 dager over en periode på 15 dager, og de er kanskje halvveis. Er MASSE igjen. Hvis de ikke dukker opp i morgen, får hun en ny mld. Og da begynner det å nærme seg det at de ikke engang får betalt for det de faktisk har gjort. 

Jaja, legger inn bilder av inneterrassen før leggetid folkens :) 

 

Skrevet 26.03.2012 kl.02:08. Ligger i kategorien Blogg

4


Da jeg kom hjem fra jobb i kveld, ventet det meg en gledelig overraskelse.

Kjøkkenet er ferdig gipset :) (med unntak av sydveggen som må rives da, vel og merke) :D For en fantastisk flink samboer/forlovede jeg har :D

 

Og så hadde han pinadø begynt på inne terrassen også :D Siste rommet som skal gipses for denne gang!
Endelig er stikk kontakt uttaket i inne terrassen frigjort etter å ha lagt skjult i mange mange uker! Nå kan vi endelig få strøm i stuen :)

Alt er lagt opp og er klart nå til elektrikeren :) Han kommer enten i morgen eller på tirsdag. Da får vi plutselig strøm i 1 og 2 etasje ;) Varmepumpene er ankommet Åsane, så vi henter de i morgen, samt all malingen vi trenger. Mye som skal skje i løpet av uken, med andre ord :) Forhåpentligvis dukker sparklefolkene opp igjen i morgen og fortsetter. De har mye jobb igjen.

Skrevet 24.03.2012 kl.01:13. Ligger i kategorien Blogg

4


Endelig kommet meg hjem fra jobb :) Og så må jeg jo nesten oppdatere bloggen før jeg finner sengen ;)

Vi startet dagen med å ta oss en tur på Clas Ohlson på Lagunen for å handle inn mer elektrisk. Deretter dro vi hjem, og fikk besøk med båt for første gang :) Faren til Remi, og konen Kjersti kom innom for å sjekke status :) Så ble Remi med ut på sjøen en tur, og tok med seg Zion. Første gang Zion har vært med i båt. Fikk på seg fin redningsvest :P Hehe. Han hadde halen langt mellom beina da han fikk den på seg, men gikk greit med engang han begynte å bevege seg. 

"Nei, ka e det dåkkar prakkar på meg no??"

"Ka honkarten? Skal eg bare henge her og slenge?"

"åååh, eg giddar ikkje mere! fakarten og"

Fantastisk fint vær i dag! Helt nydelig!

Så rett før jeg skulle dra avgårde på jobb, får jeg hyggelig besøk av nabo, Tone, som kommer med nystekte pizzaboller til oss. TUSEN TAKK! De smakte kjempe godt. Fantastisk å spise noe annet enn gorbys og generell mikromat. Veldig hyggelig gjort :)

Nam nam! :)

Så det var det. Når jeg kom hjem fra jobb så jeg at Remi har startet på gipsing av kjøkkenvegg. Det betyr mest sannsynlig at ledningene er trukket i dag også, men vet ikke helt. Han sover her ved siden av meg, så får ikke spurt før i morgen. Taket på kjøkkenet er ihvertfall helt ferdig gipset :D 

Sparkelfolk er det dårlig med for tiden. Det var 1 mann her i 8 timer på tirsdag. Og det er det det har vært denne uken. Forsøkt å ringe kontaktpersonen uten svar, og har sendt mail, uten foreløpig svar. Bra vi ikke har forhåndsbetalt. For alt jeg vet kan det hende de dukker opp både i morgen, og på søndag. Hadde vært mye bedre hvis de hadde tatt normale arbeidsdager, med normale arbeidstider. Altså, mandag til fredag, 7-8 til 15-16. Men neida.... 

 

Skrevet 23.03.2012 kl.12:05. Ligger i kategorien Blogg

2


På clas ohlson å handler elektrostuff :) må få tak i noe mat før vi vender nesen hjem til villa bjorøy som bader i sol i dag!

Skrevet 23.03.2012 kl.00:47. Ligger i kategorien Blogg

2


Her er da altså en liste over ting som skal gjøres i hovedhuset. Kommer ikke på mer. Vi skal jo selvfølgelig innrede og møblere også, men det er på en måte ikke noe vi skal "lage" til eller fikse :) 01.01.13 skal listen hentes frem igjen, og forhåpentligvis kan en del strykes ut. Ihvertfall alle de "små" tingene. 


-Gipse ferdig huset (inkludert vårt soverom og bad)
-Male alle rom
-Male alle trappene
-Skifte vinduer i 1 etasje
-Skifte vinduer i 2 etasje
-Skifte vinduer i kjeller
-Få gulv i alle rom
-Legge gulvlister i alle rom
-Få innlagt vann og kloakk
-Flislegge hovedbad
-Flislegge lille bad
-Få vinduslister
-Flislegge brannmur i hovedrom
-Reparerer brannmur i kjeller
-Reparere peisovn i spisestue
-Pusse og male alle dørene
-Skifte ut ytterdør
-Skifte ut dører i kjeller
-Skifte ut ytterdør i trappehus
-Skifte ut terrassedør
-Få kjøkken
-Reparere lekkasje i utbyggstak over spisestue
-Isolere huset
-Skifte kledning
-Legge elektrisk i kjeller
-Legge elektrisk på loft
-Få treningstudio
-Lage rom til solarium
-Få verksted
-Få kino
-Få musikkstudio
-Skifte takrenner
-Skifte tak
-Få walk in closet 

Det er jo også en tonn av ting å fikse på gjestehus, nøst og eiendommen, så det blir sikkert nye lister neste år :P

Remi har gipset hele taket på kjøkkenet i dag, og er godt på vei med det elektriske på kjøkkenet. Ganske mye arbeid, ettersom vi skal ha hele 3 kurser bare på kjøkkenet! Han er kjempe flink :) Glad han kan så mye <3 Ellers kunne vi aldri kjøpt dette drømmehuset.

 

Skrevet 21.03.2012 kl.23:41. Ligger i kategorien Blogg

7


Kommet i mål med soverom 3 i dag :) Hallelujah! Og så er varmepumpene betalt for! Og så er det gipset ferdig i yttergangen, og begynt å frese ut spor for det elektriske på kjøkkenet! Sweet! 

Sparklefolkene dukket ikke opp i dag. Er sånn annenhver dag opplegg tydeligvis. Begynner å bli litt irriterende. Håper de klarer å gjøre seg ferdig innen neste torsdag. Bra resultat hittil da, så det er da noe. 

Støvsuget forresten huset i dag. 2 etasje, og en god del av 1 etasje. Litt mindre byggestøv :) Merker at det har tatt på å gå med sko inne i trappen, noe sår skader i treverket. Tror jeg må lese meg opp på hvordan å klargjøre og male en trapp fin. Skal snart bestille trappetrinnstepper for alle trappetrinn fra Ellos. Tror det var nærmere 60 trappetrinn inne, totalt :P Venter bare på at de skal få de inn igjen på lager :) Nå når gipsingen er ferdig for denne gang, tenkte jeg ihvertfall å begynne på alle dørene. Vi skal beholde orginaldørene som er inne, men de skal slipes og males. Kan tenke meg at det er litt av et prosjekt, er jo tross alt 16 dører som skal tas... og da har vi faktisk kvittet oss med 4 stk fra før av... Sinnsykt. Og dette er kun dører i 1 og 2 etasje. Loft og kjeller har jo paneldører. Kjempe kjekt! :P

4 dager på jobb fra 16-23.30 begynner i morgen. Stressende. Føler ikke at jeg får tid til alt sammen. Skulle helst vunnet i Lotto, og hatt fri hele tiden til bare å styre med hus, dyr og venner, men så lenge det ikke er slik, så må jo man nesten gå på jobb og tjene penger ;) I morgen tenkte jeg å publisere en liste over alt som må gjøres i hovedhuset. Og ved årsskiftet skal listen hentes frem igjen, og da skal alt som er fullført strykes ut. Tror det blir en ganske lang liste :P Stay tuned!

Skrevet 21.03.2012 kl.01:40. Ligger i kategorien Blogg

6


Update: Vi ble dessverre ikke ferdig med soverom 3 i dag heller. Fikk ikke satt i gang før i 20 tiden. Holdt på til nesten midnatt. Helt rart hvor lang tid det der egentlig tar, men det er faktisk veldig tidkrevende. Men jeg slenger med noen bilder likevel, så får dere se hvor lite som egentlig gjenstår ;)Sparkle mannen har også tatt strøk nr 2 med sparkel i gangen oppe i dag, samt kontoret :) Nå har de 4 dager igjen på å bli ferdig, ifølge dem selv, som sa dette ville ta 10 dager. Det skjer neppe. Vurderer å ta kontakt med de vi har kjøpt sofaen igjennom, og be dem holde den igjen i Egersund, når den kommer dit i begynnelsen av april, slik at vi kan få malt ferdig, og lagt gulv i stuen. 

Midt i gipsingen i kveld, begynte vi også å demontere to store tunge møbler som stod igjen her fra gammelt av. Sminkebordet har vi fått opp på loftet, og møbelet som stod i gangen, har blitt båret ned fra 2 til 1 etasje. Den skal moren til Remi få av oss :) Jeg har omsider bestemt meg for å ta på meg oppgaven å male sminkebordet. Men først må alle mit hullene sparkles, for å få en så mulig jevn og fin overflate. Og så tenkte jeg at jeg skulle se om jeg finner et likt nytt speil, siden miten til og med har laget skader på speilet! Glad miten er død! hehe

Ekle døde mit-biller som lå mellom speilet og platen som holdt det på plass

Rævadilterne.... alltid like vanskelig å ta bilder å unngå at de er med på bildene. Lenger oppe på bildene av gangen, kan man for.eks se halen til pusen. hehe

I morgen fortsetter vi med gipsing folkens. Får muligens begynt å gipse kjøkkenet også :D

Skrevet 20.03.2012 kl.18:15. Ligger i kategorien Inspirasjon

4


Fantastisk interiørbutikk på nett 

HER.

Er det et sted jeg skal handle når vi er kommet så langt at det går an å faktisk sette tingene der de skal med engang, så er det i denne butikken. De har så utrolig mange fine ting. Var blant annet der jeg fant nøkkelskapet som noen av dere har likt så godt :)

Anbefaler alle å ta seg en tur innom å kikke :)

Nå kommer snart samboer hjem fra Haugesund, så da blir det å fortsette på gipsingen i soverom 3 :) Skal vise dere bilder av det i kveld :) Kanskje vi er så heldige at vi blir ferdige her i 2 etasje. 

 

Skrevet 20.03.2012 kl.15:27. Ligger i kategorien Blogg

4


Da har jeg vært inne å bestilt meg to interiør blader. Gleder meg til å bli inspirert. Bladene jeg har bestilt er 

Bo bygg og bolig og Bolig drøm Utrolig hvor mye penger man sparer på å kjøpe disse bladene på bladkongen.

Jeg liker det :) Så nå gleder jeg meg til tips og idèer detter ned i postkassen ;) Tenkte det fikk holde å starte med 2 blader. hehe. 

 

Skrevet 20.03.2012 kl.12:40. Ligger i kategorien Blogg

0


I dag skal vi kjøpe oss varmepumper :D Vi skal ha 2 av denne

 en i gangen og en i stuen. Fikk ordnet noe rabatter i forhold til det at vi skal ha flere enn 1 :)

Vi skal ha en til kjelleren også, men det blir ikke i denne omgang.

Gleder meg til varme! :D


Skrevet 20.03.2012 kl.00:05. Ligger i kategorien Blogg

4


Vi får jo ikke gjort alt vi hadde tenkt! Hehe. Startet dagen med å trekke alt elektrisk på soverom 3, samt bære opp gips fra inneterrassen nede. Så måtte jeg gjøre ferdig en skoleoppgave, og det tok jo sin tid. Så fikk jeg skrudd gips da jeg var ferdig :) Vi ble ikke ferdig med soverom 3, men er ikke mye igjen! Deilig. Hadde jo planer om å ta bilder av hvor langt vi var kommet, men vi måtte flytte alt som stod i gangen og kontoret inn dit, ettersom sparklefolkene kommer i morgen for å fortsette :) Så jeg får heller ta bilder av rommet i morgen kveld. Da er vi forhåpentligvis ferdig, sambo skal nemlig til Haugesund på kurs, så blir vekke hele dagen. Da tenkte jeg å vaske kjøleskap og mikro, for det ser ikke ut i måneskinn. Og nå har jo vi endelig vann tilgjengelig, så har ingen gode unnskyldninger for å la være lenger ;)

I dag var jeg ute å så på utedoen for første gang. Må si det var mye bedre enn jeg hadde forestilt meg. "Festival do", samboer som har laget, bak presenning. Høy luksus faktor! Glad jeg kunne gå inn å vaske hendene etterpå. hehe. Den står der hovedsakelig for arbeiderene som er her for å sparkle, ettersom vi kun kan tisse på toalettet inne foreløpig.Gleder meg til de kloakkrørene ligger under bakken, koblet til en septiktank og det private anlegget, så slipper man å gå ut for å gå på do ;)

Ellers har jeg lyst på innspill om hva vi kan gjøre med veggen under trappen. Jeg ønsker å male den i en annen farge, gjerne prøve kalk maling i en grålig farge. Så og si alle veggene skal males hvite, så hadde vært fint å hatt bryting i alt det hvite enkelte steder. Har dere prøvd kalkmaling?Det blir i såfall kun veggen som har kottdøren på seg, og veggen under rekkverket.

Da jeg var på butikken i kveld, kom jeg på at jeg må begynne å abonnere på interiørmagasiner. Jeg trenger jo tonnevis med inspirasjon, er sikkert et hav av ting jeg ikke engang vet eksisterer der ute. Kjøpte med bladet Bolig Drøm, det så ut som det var mye min stil. Noen som har gode interiørblader å anbefale? Har ikke fått lest mitt enda, tror det må vente til i morgen :)

 

Tilslutt må jeg bare vise dere dette gøye :) Kjempe kjekt! Utrolig kos med lesere!Ha en god natt alle sammen.

Skrevet 19.03.2012 kl.01:15. Ligger i kategorien Blogg

7


Straks ny uke på gang med masse spennende som skal skje :) Jeg måtte på jobb i dag, så Remi har måttet klare seg selv med sparkle folkene som faktisk dukket opp på en søndag, kl 12. Hehe. Nå er alt elektrisk lagt opp i 2 etasje, med unntak av hoved soverom som fremdeles går på gammel sikring og fører strøm i gamle ledninger. Helt fantastisk. Gleder meg til alt skal kobles til. Nå gjenstår det kun å frese inn rør på kjøkken og bad nede, før 1 etasje er ferdig med det elektriske også :) Ååååh, jeg kjenner varmen komme! Når elektrisk på kjøkkenet er klart, ja da blir det endelig varmepumper. Håper de er på plass innen april :)

Rør og bokser er lagt inn i soverom nr 3 i dag

Frest ned i gulvet pga brannmur i rommet

Fått opp 2,5 gipsplate :)

Walk in closet har fått første sparkelstrøk :) 
 
Soverom 1 har også fått første sparkelstrøket :) 

I dag formiddag tenkte jeg at våren endelig var kommet, og tok bilde av blomstene som har poppet opp fra marken. Dessverre varte det ikke så lenge. 2 grader da jeg kjørte hjem fra jobb i kveld, og sludd utenfor ytterdøren på marken. Hehe. Jaja, får vel bare smøre oss med tolmodighet. Er uansett sol her når himmelen er blå, selv når det er vinter. Solen eksisterte ikke på det forrige stedet vi bodde på, med unntak av midt på sommeren. 

Tror vi burde raket litt i hagen. Hehe. Får ta det når ting roer seg litt og solen skinner :)

Forstår det slik at mange ikke finner Villa Bjorøy gruppen min på facebook. Her er linken: http://www.facebook.com/groups/294674093930774/ Håper det hjelper :) Nå får vi rulle inn årene her, forsøke å stå opp tidlig i morgen. Må gjøre ferdig en skole oppgave før det venter en herlig arbeidsdag i vårt eget hjem <3 Oppdaterer med nye bilder av fremgangen i morgen ;)

Skrevet 18.03.2012 kl.16:56. Ligger i kategorien Blogg

6


Hvis noen ønsker å bli oppdatert på når det legges ut nye innlegg her, kan dere via facebook bli medlem av villa bjorøy gruppen min. da søker dere bare på Villa Bjorøy, så finner dere gruppen :) velkommen skal dere være :) je

Skrevet 18.03.2012 kl.01:52. Ligger i kategorien Blogg

10


Wow, for en utrolig gøy og kjekk dag det siste døgnet har vært. Er helt overveldet over antall lesere og fine kommentarer. Fredag hadde jeg 29 lesere... i dag har det vært 6822 lesere. Det er rett og slett WOW, og mye mer enn jeg hadde trodd ville skje. Jeg håper noen av dere tenker å følge oss videre. Det er så kjekt å vite at dere også synes at dette er gøy og spennende, sammen med oss :D Og spesielt artig at dere Bjorøy folk kommenterer. Dere er jo tross alt "naboer" selv om dere gjerne ikke bor i huset rett ved siden av :) Hehe. Og som jeg skrev på kommentar feltet på forrige innlegg, hvis noen vil komme å se, så er det bare til å ta turen innom. Er bare hyggelig med besøk :)

Tenkte jeg skulle vise dere hva vi har gjort i dag :) Vi har gipset ferdig walk in closet rommet med unntak av vegg hvor det er noe skader på vegg. Så tok vi tidlig kveld, for å dra å feire bursdagen til en venninne. Den neste 1,5 uken blir full jobbing før sambo drar i Nordsjøen. Forhåpentligvis er gips og sparkel på plass da, slik at jeg kan kose meg med maling av vegger og tak når han er vekke :) Sofaen har forventet ankomst i stavanger 31 mars, så gulvet i stuen burde vært på plass før han reiser også... Nervepirrende. Klarer vi dette her? :)

Remi poserer. Klar for gipsing

Arbeidsmat må en mann ha. Lengste kebaben. hehe

Ferdig, med unntak av sydveggen som må vente.

I morgen tror jeg vi starter på soverom 3. Det er det siste rommet i 2 etasje som gjenstår, utenom hovedsoverom som må vente til senere. Det har vi jo allerede "pusset opp" midlertidig. Dere finner det innlegget på Januar oversikten, tror jeg det var. :) 

Skrevet 17.03.2012 kl.12:06. Ligger i kategorien Blogg

13


I dag har BT lagt ut en sak om Villa Bjorøy. Det er stas! Nå hopper vi i arbeidsklærne og fortsetter med gipsingen. Ha en flott lørdag alle sammen ;)

http://www.bt.no/bolig/--Dette-er-drommetomten-ved-sjoen-2670437.html#.T2Rl-MVhvY8
Skrevet 17.03.2012 kl.02:32. Ligger i kategorien Blogg

7


Sitter i sengen, under dynen med stearinlysene tent. Alene hjemme. Hunden i armkroken, og pusen rett bortenfor :)

Nå mangler det elektrisk på soverom 3, og på kjøkken. Hovedbad, lille bad og vårt soverom, pluss hele kjelleren, samt loftet mangler da, men...det kommer ikke før i neste omgang, og har ingen bråhast ;) Hvis vi får flyttet all gipsen som ligger på inneterrassen nede, så får vi frigjort den stikk kontakten bak der, slik at elektrikeren kan koble til strømmen i stuen. Da blir det endelig tid for varmepumper :) 

Jeg måtte plutselig på jobb i dag, så fikk ikke tatt bilder i dagslys av soverom 1 og walk in closet, men ble bra med blitz på kameraet ;) Soverom 1 er ferdig gipset (med unntak av vegg pga mulig riving) og walk in closet nærmer seg halvveis med gips. Sparklerene kommer visstnok i morgen også, og skal da begynne på strøk nr 2 oppe i gangen og på kontoret. I dag var det kun èn her, så han tok strøk nr 2 i stuene og gangen nede. Tror forresten at vi har alt for mye sparkel.... tror de har brukt 5 stk 10 liters spann. Vi hadde 64 spann i utgangspunktet. Hehehe. Så hvis noen trenger sparkel, så kan dere sikkert få kjøpe av oss altså ;)

Walk in closet, har fått noe nytt panel også ;)

dør mellom walk in closet og hovedsoverom

Vi skal lage walk in closet for soverom 1 også, istedenfor å ha alt for oss "selv" :P Derfor blir døren mellom walk in closet og soverom 1 stående. Den skulle i utgangspunktet vekk.


 
Skråvegg i soverom 1 :)Noe dårlig treverk helt nede ved gulvet som dere ser. Derfor kan ikke denne veggen gipses før utsiden er revet, så vi får sett om det bare er overfladiske skader eller ikke først.

Fikk forresten ro-maskin av kjæresten, samt gavekort på 2000 kroner på Living. Lurer litt på om jeg skal bruke gavekortet på lampen som skal henge over trappen. Blir bra å få treningsrom ihvertfall. Men med vår flaks, har selvfølgelig et multi treningsapperat som Remi kjøpte fra Tyskland i romjulen for 30 000 kroner eller hva det nå var, ikke begynt å nærme seg Norge enda. Og de har sikkert sagt 5 ganger "du har den om 2 uker" 

Vi er et uheldig kjærestepar.... men og så heldige som fikk drømmehuset ;) Det er vel give and take det går i :P

Jeg må forresten vise dere dette igjen. Det er helt sykt egentlig, hvor mye forandringer som egentlig har skjedd når man ser på hvordan det så ut da vi kjøpte. Prøvde å lagre alle bildene og legge ut "før og etter hittil", men de har vel en slags skrivebeskyttelse på bildene.

 http://www.nybolig.no/bolig/prospekt/index.php?id=323220&isShowBrokersPage=false

Jeg fant imidlertidig dette et annet sted. Lite, men dere ser jo forskjellen ;)

Spesielt :)

Skrevet 16.03.2012 kl.01:36. Ligger i kategorien Blogg

1


Må jo vise dere dette fantastiske ;) Vi har vann! Kaldt, og varmt. Tok nettopp min første dusj. Men må nesten få opp en persienne foran vinduet, slik at ikke hele Bjorøy kan se meg naken!! Måtte henge et håndkle over dusjveggen :P
Ikke mye trykk på dusjen, men vannet vi har nå er jo bare midlertidig. Nå får vi vann fra brønnen, men skal jo i løpet av våren koble oss på det private anlegget under bakken. Ihvertfall greit å endelig kunne vaske hendene, og å pusse tennene og spytte ut i vasken, istedenfor å spytte oppi en bøtte :P Vel vel. 

Sent på kveld nå, så jeg får vise hva som har skjedd i dag, og i morgen i morgen. Natta!
Skrevet 15.03.2012 kl.00:58. Ligger i kategorien Blogg

8


Først må jeg jo si, at øst europeerne dro i går kveld, før jeg kom hjem. Heldigvis :) Men de kom jo ikke tilbake igjen i dag akkurat :P Ringte til "tolken/sjefen" og hun sa at de skulle komme i morgen. Så spurte jeg om kontrakt, for 10'ende gang. Det ble etterfulgt av en laaaang pause før hun sa "kan jeg ringe deg opp igjen etterpå?" 
Det skjedde jo IKKE.. Skjønner ikke helt hvorfor ikke de vil ha kontrakt. Må jo være de det gagner mest av alt i forhold til lønn. Forferdelig irriterende er det i allefall. Håper de kan gjøre seg ferdig nå når Remi er hjemme, og ikke skal ha seg fridager her og der.

Jaja, det var i allefall gjort mye da jeg kom hjem. Nå gjenstår det elektrisk og gips i walk in closet, soverom 3, kjøkken, inneterrasse nede, og så er vi halvveis på soverom 1. Badet og hovedsoverommet skal vi ta selv når det gjelder sparkling. Samt kjøkkenveggen som må rives.

Soverom 3

Vårt lille kontor er ferdig. Dette gjorde vi først noe med på fredag før jeg dro til Budapest. Da tømte jeg hele rommet for ting som ble lagret der under flyttingen, rev alle lister og tapet, og så har det elektriske og gipsen kommet på plass i helgen, og sparklefolkene har sparklet.

Kontoret


Dør til høyre er "nødutgang" ned til 1 etasje, og kjeller. Dør til venstre er til bad, og trappen er opp til loftet.


Trapp fra 2 etasje og opp på loftet.

Soverom 1 er godt i gang med både elektrisk og gips

Soverom 1, med elektrosentral.Gang oppeGang oppe. Døren der fører inn til vårt soverom.Pus og hund på byggeplass. Planken som er festet på veggen er for "stillas" for å komme opp i høydenStue har fått sparkelstrøk nr 1Fra stue inn mot spisestueHovedbad med alle sine rør Vakre Zion måtte være med helt tilslutt <3

Skrevet 13.03.2012 kl.13:55. Ligger i kategorien Blogg

0


Dette var grunnen de hadde for å ha overnattet i huset vårt i natt. Synes det da er merkverdig at de hadde med seg teppe/dyne da de kom i går tidlig. Hehehe. Huff huff. Min samboer måtte vekke dem kl 10 i dag!!! Herlighet, det er bra vi har fast pris. En normal arbeidsdag begynner jo som regel 07 eller 08. De har ihvertfall fått beskjed om at de ikke får overnatte på Bjorøy i natt, men vi får nå se hva som skjer. 

I morgen formiddag får Villa Bjorøy besøk av BT ;) Og det blir jo kjempe kjekt, og spennende! Så da må dere følge med i avisen fremover! Jeg skal straks begynne på reisen hjem fra Budapest nå, og er veldig klar for å se hvor langt de har kommet med sparklingen. 

Internett har vi forhåpentligvis oppe i løpet av morgen dagen. Vi skulle motta riktig boks enten i dag eller i morgen. Vedder på at det likevel blir problemer i starten, men vi får se. Håper jeg tar feil :) Da blir det isåfall et nytt innlegg i morgen, og gjerne litt bilder av hvordan det går i huset ;)

Skrevet 12.03.2012 kl.23:36. Ligger i kategorien Blogg

2


Ja, altså hva skal jeg si...

Min kjære samboer ringte meg i kveld, på bursdagen min, og meddelte at vi tydeligvis har startet asylmottak på Bjorøy. Jeg er for tiden i Budapest på besøk hos min søster, og i dag skulle sparkle folka fra øst europa starte sparklejobben i huset. De kom i dag tidlig som lovet, og tolken som var med, spurte om bussforbindelse og slikt. Bussen stopper jo rett oppe i veien, så det er jo ingen problemer å komme seg til og fra Bjorøy. De hadde også med seg tepper, noe Remi syntes var rart, men kunne jo være de trengte noe å sitte på når de hadde lunsj og slikt. De skal visst være ferdig med jobben på 10 dager, og holdt på i dag til 20-21. Remi og kompisen Endre, stod oppe i 2 etasje med full musikk på radioen, og gipset og la inn elektrisk for harde livet, og tenkte at sparkle folkene sikkert var gått for dagen. Men da de gikk ned i stuen senere på kvelden, lå det faktisk en øst europeer og SOV under et teppe, oppå denne stabelen med gulv i stuen.
Begge sparklerene har med andre ord lagt seg i stuen på Villa Bjorøy for å sove i natt, og har sikkert planer om å sove der resten av sin tid hos oss. Men sorry mac, det er UAKTUELT. Jeg skal ikke ha fremmede folk sovende i stuen midt på natten. Vi er ikke et hotell.

Imorgen skal Remi ringe kontaktpersonen/tolken, og gi klar beskjed. Jeg skjønner ikke helt hvordan de har tenkt med seg selv at det der skal være greit. Vi har ikke hørt noe som helst om det. Vi må også få på plass kontrakt. Det sendte de aldri, og hadde det heller ikke med seg i dag. Jeg gidder ikke noe tull med dette her...

For vi har mer enn nok tull med alt annet. Internetten som skulle innstalleres i dag, ble lagt opp ferdig, men uten boks kommer man ikke langt. "Boksen skulle dere tatt med dere fra Fana".... ehhh...nei. Remi sa i fra om at ny eier skulle overta abonnementet der ute. Så kjørte han til Sandsli for å hente boks hos NextGenTel. Kom hjem, koblet til, ingen internett. Ringte NextGenTel... "Oi, vi har gitt deg feil boks"

Man skulle tro det ikke gikk an, men jeg visste at internettet ALDRI ville være oppe å gå den dagen vi fikk det innstallert... Og jeg synger strofen fra Øystein Sunde sin sang "Hva var det jeg sa...?" 

 

Skrevet 10.03.2012 kl.17:31. Ligger i kategorien Blogg

0


Yes, hello.

Sitter i sofaen hos min søster i Budapest, og tenkte jeg fikk benytte anledningen til å oppdatere bloggen med litt skriblerier og bilder :) Aller først kan jeg jo vise dere stolene jeg malte og fikk trukket om. Det måtte 3 strøk til, for å få de noenlunde hvite og heldekkende. Og til min store ergelse så begynte malingen å renne enkelte steder. Så jeg måtte pusse vekk det aller verste, og male på nytt. Så ble ikke HELT 100 % jevnt all over, men det er greit nok. Ble bedre enn utgangspunktet. Mit skader i treverket som ble sparklet før maling 

Synes de ble fine jeg :) fint som pyntestoler i en gang, eller på et soverom :)

Remi kom hjem fra nordsjøen 2 dager tidligere enn planlagt, så da ble jeg den heldige vinner av å være med til Åsane for å kjøpe sparkel. Jeg trodde jo at jeg skulle slippe unna, pga budapest tur rett etter han skulle kommet hjem, men den gang ei. Så på onsdag bar det avgårde til Åsane og malerbutikken som Stian jobber i. Der stod det ikke mindre enn 64 spann med 10 liter sparkel, med vekt på 22 kg pr spann. Det vil si 1,4 tonn med sparkel..... Øøøøøh.... Vi pakket remi sin bil så full at dekkene ble litt flatere, så heldigvis for han at jeg var med, slik at vi kunne ta resterende 25 spann i min bil. Vi har fått super deal på sparkelet og betalte 8300 kroner for alt, istedenfor over 21 000 kroner, som var den faktiske prisen. Stian er kjempe snill med oss! :) Deretter bar det hjem til Bjorøy, hvor jeg lesset alt av min bil med engang. Etter tirsdagens gulvbæring var armene mine allerede rimelig ødelagt, så det var ikke noe særlig deilig å bære 44 kg fra bilen, over tomten, og ned i kjelleren, om og om igjen. Men ble no ferdig med det tilslutt også heldigvis ;) Var noe av det i Remi sin bil som gikk i kjelleren også, men resten bar han inn i gjestehuset :PSå da er det klart for at sparklefolkene skal komme på mandag :D

Remi har også vært kjempe flink og effektiv nå før helgen, og fått på plass alt rør arbeid fra begge bad og ned i kjelleren. Pga regnvær og våte marker, kan han ikke grave slik at vi får lagt ned vann og kloakk rør. Så da har han funnet en midlertidig løsning på vann og do situasjonen. Det ser litt lol ut, ettersom kloakkrøret nå går langs med husveggen og ned gjennom hekken, men men ;) Det skal da nemlig gå an å gå på do å tisse inne, dusje, vaske seg på hendene og ja. Ha tilgang på vann rett og slett. Vannet kommer fra brønnen som er på tomten, men det er nok ikke så lurt å drikke av det vannet. Så er det satt opp "festival" toalett inni det lille "skuret" under trærne på tomten, med presenning foran... Her kan man ha en privat stund til å gjøre sitt fornødne. Hehe. 300 liters varmtvannstank er også på plass. Den fikk vi 2500 kroner i avslag på da vi fikk den hjem, fordi den hadde fått seg et miniatyr "kakk" på veien. Ikke dårlig. Alle pengene kommer godt med :) Sendte melding hjem i går og spurte om vi hadde fått vann nå, og det var noen små lekkasjer her og der, men har full tro på at i dag er de ordnet, og at Remi tar seg en dusj i kveld ;)

rør sentralen på Bjorøy ;) Vi skulle egentlig ha solarium her, men har bestemt oss for å lage til et rom til den inne med treningsrommet.

 

 

Skrevet 06.03.2012 kl.21:03. Ligger i kategorien Blogg

4


I dag leverte de det endelige gulvet. Oh my god!!! Har aldri opplevd å bære noe verre. Selv om det kun var 80 pakker, istedenfor 101, som var antallet til det forrige gulvet, så var dette mye tyngre og vanskeligere å få tak på. Og så måtte det i tillegg bæres fra veien ved nøstet, og bort. Fikk heldigvis super hjelp av mamma og min bror, og etter et par timer, så var gulvet på plass i huset. LYKKE! Og dette gulvet, var faktisk veldig fint ;)


 Zion godkjenner!

På lørdag var jeg i bursdagsfest hos min fremtidige svigerinne og hennes fremtidige mann ;) Og Lisbeth er KJEMPE flink å lage bilder. Jeg likte de kjempe godt, og håper at hun kan lage noe til huset vårt en dag (vi kan betale) Må bare legge ut bilder av det, du får gi meg et ord Lisbeth om du ikke vil ha de liggende her ;)

DIGGER!

Ellers, så har Remi kommet hjem fra nordsjøen i dag, så nå blir det full fres fremover de neste ukene. Er mye som må klargjøres til mandagen, når sparkle folka kommer. Jeg skal jobbe torsdag, og drar til Budapest med familien på fredag. Så får være effektiv i morgen jeg :) Gleder meg masse til å komme hjem tirsdag 13 mars og se hvordan det går med sparklingen. Kommer til å bli bra med folk i huset som jobber. Satser på at jeg blir mer motivert av det :)

På bursdagen min, 12 mars, kommer også NextGenTel og innstallerer internett. Så når jeg er tilbake fra Budapest, blir det masse masse blogging fremover! Og da kan jeg få vist dere det endelige resultat av stolene jeg har malt, og trukket om ;)

Skrevet 01.03.2012 kl.19:54. Ligger i kategorien Inspirasjon

13


Jeg gleder meg aller mest til å innrede huset. Og jeg lurer på hvordan vi skal klare å bestemme oss og bli enige, når det er så mye forskjellig der ute. Her er i allefall noen ting som jeg synes er vakkert, og som jeg gjerne kunne tenkt meg :P

Pris 1050

Pris 1500

Pris 3450

Pris 1400

Nøkkelskap m.tavle. Pris 210 kroner.

Nattbord 1800 kroner


Romantisk benk, 7500 kroner


Gulvlysestake, 550 kroner


Spisebord fra IKEA, med to ileggsplater som øker lengden på bordet opp til 293 cm langt. Pris 3000 kroner


Henriksdal stol (har samme merke barstoler allerede) Pris 645 kr stk. Og vi trenger ihvertfall 10 stk.

Men så vil jeg også ha andre trekk i tillegg. Som disse her.
Stoltrekk, pris 295 kroner.


Stuebord, pris : 7000 kroner

Vi har snakket om å ha tapet på skyvedørsveggen mellom stue og spisestue. Og jeg synes denne er så fin...

 

Nå må jeg bare få meg en ny jobb, som er 100 % slik at jeg har råd til min dyre smak. Gleder meg til å handle og pynte!!! Det blir så gøy!

Skrevet 01.03.2012 kl.01:10. Ligger i kategorien Mine prosjekter

2


Har surfet litt på nettet i dag, etter stoff jeg kan trekke om på to av de gamle stolene vi har i huset. Det er også to stoler i gjestehuset som er litt større, men samboer mente disse ikke burde males, fordi de var fin som de er. Men de to i hovedhuset skal jeg i allefall male hvite. Men først må jeg prøve å sparkle over mitskadene, slik at de får en jevn og fin overflate. Fant ikke noe bilder av stolene, men det kan jeg legge ut senere i uken, eller i neste uke. Har funnet to stoff jeg syntes var fine. Dette blir ikke brukstoler, men mer til pynt. Derfor synes jeg at man kan være litt "vågal"... og siden jeg ikke har noe eget jenterom, mens sambo har planer om flere gutterom, så blir de fint nødt til å stå som pynt i gang eller et eller annet sted.Grunnen for at jeg har valgt sølv som farge, er utelukkende pga gulv, kjøkken, og grå stein på brannmur. Gjennomgående tema. Det liker vi :)

Stoffene er funnet på stoff og stil i Åsane. Får ta meg en tur ut der en av dagene :)Gutt på 29 år, som sensommeren 2011 kapret det som skal bli drømmehuset med drømmetomten. Huset ligger på idylliske Bjorøy rett utenfor Bergen. Følg meg på veien når jeg bygger opp igjen hovedhus fra 1919 til dagens standard, samt gjestehus og nøst fra 1850. For kontakt utenom kommentarfeltet, benytt norwaz@outlook.com. Bli gjerne medlem av facebook gruppen min hvor det oppdateres om ting som skjer, og nye innlegg:)Søk i bloggen


lesere her akkurat nå
hits